Nu har vi startat vår blogg där vi kommer att visa vår verksamhet på Regnbågen. Vårt syfte är att ni som föräldrar ska bli delaktiga i barnens vardag. Vi kommer även att påminna om viktiga datum och händelser.

fredag 21 oktober 2016

V 42 temat på solen

Vi fortsätter vårt arbete kring tema jord, dels i våra smågrupper men också i helgrupp
Trädgruppen var vi "trädis" och lekte olika samarbetslekar under tisdagen. I onsdags var de inne och gjorde lövavtryck


Hitta Dorisgruppen gick till sitt nerfallna träd och hade några matematiska leker exempelvis hur många måste de vara för krama runt trädet.
  Inomhus har de skapat Doris ögon. De målade de stenar som de tog med sig in till förskolan förra veckan.
Mästerflygarna har varit vid sin naturruta och letat efter röda löv och när de gjorde det hittade de en snäcka (Snigelliknande djur) som de blev mycket fascinerade av. Barnen byggde ett litet jordhus för de trodde den frös. Sen sjöng vi lila snigel för den.
   De har också jobbat inne och målat av löv. under veckorna har de plockat gröna, gula och röda löv och fick nu måla av sitt favoritlöv


I helgrupp å en samling har vi skapat en maskkompost inomhus. Då vi i förra veckan grävde upp vår planka med diverse saker på och några saker var mer eller mindre borta, framför allt osten och brödet, trodde flera barn det var maskar som ätit upp detta. Då tänkte vi pedagoger att vi kunde göra detta ”synligt” för barnen. Vi grävde upp jord och maskar tillsammans och tog in detta till solen. Vi la i jorden, maskarna och alla sex saker, ost, bröd, klädnypa, banan, päron och papper i en stor genomskinlig vas. Här kommer vi nu dagligen kunna följa våra maskers framfart i jorden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar